PrivatErhverv

PrivatErhverv
RING TIL OS: 74 72 86 00
0

Skal du på bilferie i udlandet?

Få styr på det grønne og røde kort her.

Det grønne kort - nu også på hvidt papir 

Det grønne kort er bevis på, at din bil er ansvarsforsikret. Siden 1. juli 2020 har det været muligt at printe det grønne kort på hvidt papir. Det grønne kort behøver derfor ikke længere at være grønt.

Her skal du medbringe grønt kort:

  • Albanien
  • Nordmakedonien 
  • Iran - Suspenderet
  • Marokko 
  • Moldova
  • Tunesien
  • Tyrkiet 
  • Ukraine 
  • Aserbajdsjan

Vær opmærksom på, at når du bestiller på grønt papir, så skal vi sende dette med posten, og der kan derfor gå op til 14 dage inden du modtager det.

Du kan også her se en oversigt over de lande, der kræver grønt kort.

Den lovpligtige ansvarsforsikring på dit motorkøretøj gælder i alle EU/EØS-lande. Det vil sige, at du frit kan køre rundt i hele EU/EØS, når motorkøretøjet er forsynet med en gyldig dansk nummerplade.Nummerpladen er i sig selv bevis for, at dit motorkøretøj er ansvarsforsikret. Det er derfor ikke længere nødvendigt at medbringe det grønne kort, når du kører inden for EU/EØS's grænser samt i Andorra, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Serbien og Storbritannien

Kosovo accepterer ikke det grønne kort
Vær opmærksom på, at myndighederne i Kosovo ikke accepterer det grønne kort. Her kan du købe en ansvarsforsikring ved grænsen. 

Rusland og Balarus
Pr. 1. juni 2023 er Rusland og Belarus suspenderet fra Grønkortordningen, hvorfor det grønne kort ikke længere er anvendeligt i de to lande. Såfremt der er behov for transport i disse lande, skal der købes en grænseforsikring ved indkørsel i landene.

Iran
Pr. 1. januar 2024 er Iran suspenderet fra Grønkortordningen, hvorfor det grønne kort ikke længere vil være anvendeligt i dette land. Såfremt der er behov for transport i Iran, skal der købes en grænseforsikring ved indkørsel i landet.

 

Bestil grønt kort

Gode råd til bilferien i udlandet
Gode råd til bilferien i udlandet - gør bilen klar
Giv bilen et ferietjek på værkstedet
Få tjekket bilens aircondition - det er ærgerligt først at opdage, den ikke fungerer, når I sidder i kø på en motorvej i varmen
Hav fokus på dækkenes tilstand og tjek standen på diverse væsker - olie, bremsevæske, kølervæske og sprinklervæske
Tjek din bilforsikring og download vores ETU vejhjælp app
Det røde kort
Det røde kort

Har du en kaskoforsikring hos ETU Forsikring, har du ret til vejhjælp i udlandet.
Tag det røde kort med på din smartphone - så får du hurtigt vejhjælp i Europa.

ETU app & vejhjælp

Med vores app gør vi det endnu nemmere for dig at få vejhjælp, anmelde en skade eller bare komme hurtigt i kontakt med os.
Har du behov for vejhjælp vil vi med appen kunne finde din præcise placering, og derved hjælpe dig endnu hurtigere videre.

Hent vores ETU vejhjælp app i App Store eller Google Play.

SOS Internationals Rødt kort-appen 

Med SOS Internationals Rødt kort-appen, er du også sikret hjælp, hvis uheldet er ude. Assistancen omfatter bl.a. vejhjælp på stedet, bugsering og hjælp til at komme videre eller hjem fra ferie. SOS Internationals 24/7 alarmcentral håndterer sagerne i samarbejde med et stort vejhjælpsnetværk over hele Europa.