PrivatErhverv

PrivatErhverv
RING TIL OS: 74 72 86 00
0
Veteranbilforsikring
 

Din veteranbil-forsikring hos ETU

Passer du på den gamle kærlighed?

En veteranbil bliver ofte kun benyttet ved ganske særlige lejligheder som f.eks. udstillinger, veteranbil-arrangementer eller en søndagstur i høj sol. Bilen bliver passet, plejet og kælet for - næsten, som var den et medlem af familien.

Prisen på en veteranbilforsikring fastsætter vi efter bilens handelsværdi og på baggrund af, at ejere af veteranbiler passer ekstra godt på deres bil. 

Forsikringen dækker helårlig kørsel. 

Veteranbilklub

Som medlem af en veteranbilklub har du mulighed for at tegne en veteranbilforsikring af dit køretøj via. klubben og opnå ekstra gode klubfordele.

Klubfordele

 • Selvrisiko v/ansvarsforsikring kr. 0,-
 • Selvrisiko v/kaskoforsikring kr. 500,-
 • Flåderabat gives med 25%, hvis der tegnes flere køretøjer med kaskoforsikring
 • Vejhjælp er inkluderet

Er du ikke medlem af en veteranbilklub? Så bare rolig. Vi sørger for at hjælpe dig med at finde den rette klub, så du kan få alle de gode rabatter og veteranbilforsikringer, de andre veteranbilsejere også nyder af.

Er du ikke interesseret i at være klubmedlem men ønsker kun et tilbud på en veteranforsikring - så klarer vi også det.

Beregn pris
Nysgerrig på, hvad en veteranbilforsikring vil koste? Klik her og beregn din pris
 
Dækning
Basis
Ansvarsforsikring
Tilvalg
Kaskoforsikring
Vejhjælp
Hvorfor skal du vælge ETU Forsikring?
80% af vores opkald bliver besvaret indenfor 20 sekunder
Du har mulighed for at få en personlig rådgiver
Vi er altid klar til at lytte til dig og dine behov
Du får hurtig og effektiv skadehjælp
Saml dine forsikringer hos os - spar op til 23%

Hos ETU Forsikring går vi op i kundeservice, og vi har fokus på god og personlig forsikringshandel. Når du bliver kunde hos os, har du mulighed for at få en personlig rådgiver. Din personlige rådgiver kan hjælpe og guide dig frem til den rigtige forsikringsløsning, der passer til dine behov og ønsker. Som kunde hos ETU Forsikring får du også flere fordele, og du kan opnå rabat, hvis du vælger at samle dine forsikringer hos os. Du undgår også lange telefonkøer og kan forvente, at dit opkald bliver besvaret indenfor 20 sekunder.

Hvad dækker din veteranbilforsikring?
Hvad dækker din veteranbilforsikring?

Vidste du, at for at din bil kan kvalificeres som en veteranbil, skal den være 30 år eller mere? Og med den høje alder er det ekstra godt med en forsikring, hvis uheldet skulle være ude. Med ETU’s veteranbilforsikring er du godt kørende. For vi ved, at gammel kærlighed ikke ruster, og jo mere du passer på din veteranbil, jo mere kan du nyde din passion og investering. Specielt når du så også ved, at du er dækket godt ind, hvis der skulle ske noget.

Er skaden sket, får du den nødvendige økonomiske dækning med en veteranbilforsikring hos os, og som udgangspunkt godkender vi disse reparationer:

 • Elektronisk tænding og et rustfrit udstødningssystem, når det modsvarer det originale.
 • Opgradering af tromlebremser til skivebremser foran på bilen, hvis det er en synsgodkendt ombygning og ikke deciderede sportsbremser.
 • En anden farve på køretøjet end den originale, hvis det er en standard klar lak.
 • En anden radio (headunit) i bilen og udskiftning af højtalere bag det originale højtalergitter.

Du skal være opmærksom på, at hvis du sætter dit eget præg på bilen i form af andre dæk og fælge, vil de ikke være dækket af din veteranbilforsikring.

Du bliver selvfølgelig også sikret, hvis dit køretøj bliver stjålet, eller du pludselig står i en situation, hvor du har brug for vejhjælp.

Hvis du har brug for rådgivning omkring din forsikring og dit køretøj, står din assurandør til rådighed. Vores assurandører er specialister og har mange års erfaring med at hjælpe vores kunder og vurdere, hvilke forsikringer der passer til den enkeltes behov. Når du har valgt din veteranbilforsikring, vil du som udgangspunkt altid kunne komme i kontakt med selv samme assurandør, som du indgik aftalen med.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg tegner en veteranbilforsikring?

For at din bil kan forsikres som original veteran eller klassisk, skal den være i original
stand som ved første registrering. Det er et krav, at din bil fremstår som ved første registrering.

Det kan være svært at skaffe originale reservedele eller reservedele med samme specifikationer som de originale. Derfor behøver alle bolte og møtrikker ikke at være originale, når du tegner en veteranbilforsikring hos ETU Forsikring.

Vi ser heller ikke problemer i enkelte små ændringer, som ikke giver køretøjet væsentligt ændrede køreegenskaber eller gør, at det i det store hele kommer til at se anderledes ud end det 100 % originale.

112 Brandslukker

Det er et krav at have en brandslukker i sin veteranbil. Hos ETU Forsikring kan du få rabat, på en brandslukker, gennem vores samarbejde med 4 Fire.

Brandslukker
Hvornår må jeg bruge min veteranbil?

Når du tegner en veteranbilforsikring hos os, og din bil er registreret som veteranbil, må bilen kun bruges lejlighedsvis og have max. 6.000 km. pr. kørselsperiode. Som udgangspunkt kan du bruge din veteranbil til hyggeture, klubmøder, træf, udstilling og til feriebrug. Men den må ikke bruges som et hverdagskøretøj f.eks. når du skal frem og tilbage fra dit arbejde, shoppe eller lignende, for så dækker din veteranbilforsikring ikke.

Er Corvette din store bilkærlighed?
Er Corvette din store bilkærlighed?

ETU Forsikring er gået sammen med Danmarks største og mest aktive klub for Corvette entusiaster, nemlig Club Corvette, der har ca. 700 medlemmer landet over. Her har vi sammensat en veteranbilforsikring til alle Corvette-ejere, der er medlem af klubben, så alle kan være godt kørende.

Sådan kommer du i gang med din veteranbilforsikring

Vi vil meget gerne hjælpe dig, så du får skræddersyet den veteranbilforsikring, der passer bedst til dit hjem. Du skal føle dig tryg og godt dækket ind, hvis der sker en skade eller andet. Hvis du på noget tidspunkt er i tvivl om dit valg af forsikringer, så kontakt os endelig. Vi værner om vores kunder og vil gerne hjælpe dig med alle de spørgsmål, som du gerne vil have svar på.

Såfremt du har spørgsmål så udfyld blot nedenstående formular og vi kontakter dig hurtigst muligt. Du er også velkommen til at tage direkte kontakt til os på 74 72 86 00.


 
Spørgsmål & svar
Kan jeg tegne en veteranbilforsikring hos ETU Forsikring?

Ja, hos ETU Forsikring tilbyder vi forsikring til din veteranbil.

Ønsker du et tilbud på en veteranbilforsikring, kan du beregne en pris her. Du er også velkommen til at kontakt os for et godt tilbud!

Skal jeg fortælle ETU Forsikring, hvis der sker ændringer på mit køretøj?

Det er altid vigtigt, at du oplyser os om relevante ændringer ved dit køretøj. Det gælder både, når du opretter din forsikring, og hvis du ændrer på køretøjet på et senere tidspunkt.

Hvad forstås ved hobbykørsel?

En begrænset anvendelse af det forsikrede veteran-, vintage eller klassiske køretøj i naturlig sammenhæng med interessen for det bevaringsværdige køretøj. Som udgangspunkt må bilerne bruges til hyggeture, klubmøder, træf, udstilling og til feriebrug. Almindelig brugskørsel, som har det primære formål, at opfylde et almindeligt transportbehov f.eks. kørsel til og fra arbejde, shopping og lignende er ikke dækket.

Hvilke ændringer kan vi godkende?

Det vil altid være en konkret vurdering, men her er en række af de ændringer, som udgangspunkt godkendes:

 • Elektronisk tænding og et rustfrit udstødningssystem, når det modsvarer det originale.
 • Opgradering af tromlebremser til skivebremser foran på bilen, hvis det er en synsgodkendt ombygning og ikke deciderede sportsbremser.
 • En anden farve på køretøjet end den originale, hvis det er en standard klar lak.
 • En anden radio (headunit) i bilen og udskiftning af højtalere bag det originale højtalergitter.

Sætter du dit eget præg på køretøjet i form af andre dæk og fælge, er de ikke dækket af forsikringen. Ved en totalskade vil hele køretøjet dog være dækket på sædvanlige vilkår. Køretøjet må kun benyttes til lejlighedsvis kørsel, (som vejledende max. 6.000 km. pr. kørselsperiode) og ikke som dagligt brugskøretøj. Hvis der er tale om forsikring af en veteran-, vintage eller klassisk bil, skal registreringsnummeret på familiens brugsbil oplyses.

Hvad med de små ændringer?

Da det kan være svært at skaffe originale reservedele eller reservedele med samme specifikationer som de originale. Derfor behøver alle bolte og møtrikker ikke at være originale. Ligesom vi heller ikke ser problemer i enkelte små ændringer, som ikke giver køretøjet væsentligt ændrede køreegenskaber eller gør, at det i det store hele kommer til at se anderledes ud end det 100 % originale.

Notat fra registreringsbekendtgørelsen omkring veterankøretøjer

Du kan få din bil registreret som veteranbil, hvis det er mere end 30 år siden bilen første gang blev indregistreret. Det er dog en betingelse, at bilen fremstår som ved første registrering. Registreres bilen som veteranbil, må bilen herefter kun benyttes lejlighedsvis og kun til privat kørsel. Det er dermed ikke en blåstempling, at køretøjet er synet og godkendt af SKAT. Det gør ikke et ombygget køretøj originalt.

Hvad mener vi med original?

For et køretøj kan forsikres som original veteran, vintage eller klassisk skal de være i original stand som ved første registrering.

 
Betingelser & produktinformation
Betingelser - Veteranbil (VET-01)
Betingelser - Veteranbil (01-2010-V)
Betingelser - Vejhjælp 2007
Produktinformation (IPID)
Betingelser - Vejhjælp-01 (Ny)
Har du også tænkt på?
Veterantraktorforsikring
Veterantraktor
Veteranknallertforsikring
Veteranknallert
Veteranmotorcykelforsikring
Veteran-motorcykel
Bilforsikring
Bil
Husforsikring
Hus
Indboforsikring
Indbo
Ulykkesforsikring
Ulykke
Bilejerskifteforsikring
Bilejerskifte