Privat Erhverv
Se alle forsikringer
Anmeld skade
Kundeservice
Din rådgiver
Job
ETU veteranløb 2022

Samarbejdspartnere
Kontakt
Vejhjælp

Om ETU
Nyheder
Forsikringstjek
Svindelpolitik
Persondatapolitik
Forbehold

Særligt for dyrlæger
e-Boks
Trustpilot
Finansielle informationer
NemKonto
Afgifter
Gebyrer og indeksregulering
Klage
Retshjælp
Privat Erhverv

Spørgsmål og svar

Få svar på det meste, når det passer dig. Vælg en kategori nedenfor.

Kategorier
Veteranbilforsikring

Kan jeg tegne en veteranbilforsikring hos ETU Forsikring?

Ja, hos ETU Forsikring tilbyder vi forsikring til din veteranbil.

Ønsker du et tilbud på en veteranbilforsikring, kan du udfylde formularen her. Du er også velkommen til at kontakt os for et godt tilbud!


Hvad mener vi med original?

For et køretøj kan forsikres som original veteran, vintage eller klassisk skal de være i original stand som ved første registrering.


Notat fra registreringsbekendtgørelsen omkring veterankøretøjer

Du kan få din bil registreret som veteranbil, hvis det er mere end 30 år siden bilen første gang blev indregistreret. Det er dog en betingelse, at bilen fremstår som ved første registrering. Registreres bilen som veteranbil, må bilen herefter kun benyttes lejlighedsvis og kun til privat kørsel. Det er dermed ikke en blåstempling, at køretøjet er synet og godkendt af SKAT. Det gør ikke et ombygget køretøj originalt.


Hvad med de små ændringer?

Da det kan være svært at skaffe originale reservedele eller reservedele med samme specifikationer som de originale. Derfor behøver alle bolte og møtrikker ikke at være originale. Ligesom vi heller ikke ser problemer i enkelte små ændringer, som ikke giver køretøjet væsentligt ændrede køreegenskaber eller gør, at det i det store hele kommer til at se anderledes ud end det 100 % originale.


Hvilke ændringer kan vi godkende?

Det vil altid være en konkret vurdering, men her er en række af de ændringer, som udgangspunkt godkendes:

  • Elektronisk tænding og et rustfrit udstødningssystem, når det modsvarer det originale.
  • Opgradering af tromlebremser til skivebremser foran på bilen, hvis det er en synsgodkendt ombygning og ikke deciderede sportsbremser.
  • En anden farve på køretøjet end den originale, hvis det er en standard klar lak.
  • En anden radio (headunit) i bilen og udskiftning af højtalere bag det originale højtalergitter.

Sætter du dit eget præg på køretøjet i form af andre dæk og fælge, er de ikke dækket af forsikringen. Ved en totalskade vil hele køretøjet dog være dækket på sædvanlige vilkår. Køretøjet må kun benyttes til lejlighedsvis kørsel, (som vejledende max. 6.000 km. pr. kørselsperiode) og ikke som dagligt brugskøretøj. Hvis der er tale om forsikring af en veteran-, vintage eller klassisk bil, skal registreringsnummeret på familiens brugsbil oplyses.


Hvad forstås ved hobbykørsel?

En begrænset anvendelse af det forsikrede veteran-, vintage eller klassiske køretøj i naturlig sammenhæng med interessen for det bevaringsværdige køretøj. Som udgangspunkt må bilerne bruges til hyggeture, klubmøder, træf, udstilling og til feriebrug. Almindelig brugskørsel, som har det primære formål, at opfylde et almindeligt transportbehov f.eks. kørsel til og fra arbejde, shopping og lignende er ikke dækket.


Skal jeg fortælle ETU Forsikring, hvis der sker ændringer på mit køretøj?

Det er altid vigtigt, at du oplyser os om relevante ændringer ved dit køretøj. Det gælder både, når du opretter din forsikring, og hvis du ændrer på køretøjet på et senere tidspunkt.


Ring 74 72 86 00
Har du brug for hjælp? - Vi er klar til at vejlede dig.
Tilmeld nyhedsbrev
Hold dig opdateret og vær den første til at modtage tilbud, tips og nyheder.